Å være utro er noe du bør unngå her i livet, men ingen regel uten unntak. Unntaket er forsikringsselskapet, for de belønner ikke lojalitet.

Du kan spare mye på å bytte

Utroskap mot forsikringsselskapet kan gjøre at du sparer deg for mange tusenlapper, faktisk kan du spare mellom 5000 – 10.000 kr. i året. For den som er opptatt av økonomi skjønner man fort at disse pengene kan brukes på andre ting og at å «shoppe» forsikring er lurt.

Flere argumenter med at å bytte forsikringsselskap er både tidkrevende og stressende. Dette er slettes ikke sant, for det er faktisk veldig enkelt og en kort prosess når det blir gjort riktig. Mange forsikringsselskap hjelper deg gladelig å si opp dine nåværende forsikringer ved at du flytter dine forsikringer til dem – de vil ha akkurat deg som kunde!

Installere boligalarm og egenandel

Du bør også tenke på å installere boligalarm, både for din egen sikkerhet, men også fordi du får en redusert forsikringspremie av tiltaket. Videre bør du gjøre en avveining mellom forsikringspremien og egenandelen. Ved å sette en høyere egenandel blir forsikringspremien lavere, men du bør selvsagt ikke sette den så høyt at du ikke kan betale dersom noe skulle skje. En veldig lav egenandel øker prisen på forsikringen betraktelig, noe du som regel taper på i lengden.

Som oppsummering bør du altså være utro mot ditt forsikringsselskap, dette kan du spare mye penger på. Innhent tilbud fra flere selskap og sammenligne vilkår og prisene, deretter bytter du til forsikringsselskapet med den beste avtalen.