Når man har flyttet for seg selv og beveger seg ut i voksenlivet er det flere ting som skal på plass. Forsikringer en av måtene å hente noen «voksenpoeng» som student.

Dine foreldre blir både stolte og trygge ved at du skaffer deg nødvendige forsikringer. Noen forsikringsselskaper tilbyr en start-forsikring eller en mindre totalforsikring som dekker godt for deg som student. I denne inngår nevnte forsikringer under, eller du kan skaffe deg hver enkelt:

Reiseforsikring

Med en helårs reiseforsikring som dekker godt vil du være trygg både på ferier, helgeturer eller for turen ned til studentkroa. En slik forsikring er som regel ikke så dyr og vil gjøre både ferier og hverdagen tryggere.

Innboforsikring

Som student har du nok ikke de største verdiene, men en innboforsikring er likevel godt å ha. Mange dekkes av foreldes innboforsikring, så dette kan være nyttig å sjekke opp i før du tegner din egen. Deres forsikring holder til en viss alder, altså bør vilkårene leses nøye.

Om du bor i et kollektiv bør du sikre at du kan låse soveromsdøren, og høre med forsikringsselskapet ditt hva deres betingelser er med tanke på kollektiv.

Uføreforsikring

Som nylig student tenker du kanskje ikke så mye på at du kan bli uføre, du har jo kanskje ikke kommet deg ut i arbeidslivet en gang. Å bli uføre som student gjør at du risikerer å ende opp med minstepensjon eller lav uførepensjon fra Folketrygden. Dette er et lavt beløp å leve på resten av livet ditt som følge av ulykke eller sykdom. Ved å tegne en egen uføreforsikring sikrer du din økonomiske fremtid og slipper å spise havregrøt og nudler hver dag.

Det finnes en mange andre forsikringer som kan være aktuelt. Dersom du eier bil vil selvsagt en bilforsikring være sentralt. For andre forsikringer bør du ta kontakt med et forsikringsselskap så kan de finne en god totalpakke for akkurat deg. Videre bør du innhente flere tilbud fra andre forsikringsselskaper slik at du kan sammenligne vilkår og priser. Deretter velger du beste avtale til den beste prisen.